Valmistujaisjuhla 31.5.13

valmistujaiset

Nyt olen sitten virallisesti valmistunut! Ajattelin tulla laittamaan vielä viimeiseksi postauksekseni muutaman kuvan valmistujaisjuhlastamme. Juhlatilaisuus oli mukavasti lyhyt ja ja ytimekäs. Musiikkiesitysten, koulutuspäällikön aloituspuheen ja todistusten jaon lisäksi minua oli pyydetty pitämään valmistuvan opiskelijan puheenvuoro. Iik!

valmistujaiset

Valmistuvat vestonomit 2013! Todistukset jaettiin myös muille kulttuurialan koulutusohjelmien valmistuville.

valmistujaiset

Puheeni kesti noin 5 min ja se yksinkertaisesti tiivisti viimeisen 4 vuoden opinnot, sekä katsoi jo tulevaisuuden haasteisiin. Jännitti kyllä todella paljon, mutta kaikki meni hyvin. Ohjelman jälkeen oli kahvi- ja kakkutarjoilu. :)

Valmistujaiset

Valmistunut opiskelija kera tutkintotodistuksen ja ruusun. Kyllä nyt hymyilyttää :)

Maksimekko ja jakku merkkiä Karen Millen.

Ja vielä kerran – Upeaa kesää teille kaikille!

Jasmine

Niin se kesä pamahti kunnolla käyntiin muutaman sateisen päivän jälkeen. Tänäänkin on saanut nauttia reilun 20 asteen lämmöstä! Opinnot ovat päättyneet, ja nyt odottelen virallista valmistumispäivää joka on 31.5. Viimeinen päivä koululla tuntui haikealta, mutta kaikkien onnittelut valmistumisesta eivät tuntuneet vielä todelliselta. :)

Kaiken kaikkiaan valmistuminen on ollut pitkä prosessi, mikä ei sujunut ongelmitta. Käytyjen kurssien kanssa on ollut vielä säätämistä, mutta toivon että kaikki on nyt kunnossa. Muistakaa aina pitää aikatauluista kiinni yllättäviä ongelmia varten!

elliot-erick2

Nyt kun opinnot on suoritettu, minulla on ollut ylimääräistä aikaa ja uutta inspiraatiota kesää varten. Niin kotia kuin vaatekaappia on ehtinyt miettimään ja päivittämään! Tähän postaukseen laitetuissa kuvissa on juuri sellaista fiilistä, mitä tähän kesään haluan – värikkyyttä, sporttisuutta ja raikkautta.

elliot-erick3 elliot-erick4 elliot-erick7

Jatkossa jatkan edelleen vakituisessa työssäni Karen Millenillä myymäläpäällikkönä. Tulevaisuudessa aion työskennellä vastaavanlaisissa tehtävissä, muodin parissa tietenkin :) Kesälle, muutaman festarin lisäksi, en ole asettanut mitään paineita. Aion ottaa suhteellisen rennosti näin pitkän opiskeluputken jälkeen! Omaa blogia minulla ei toistaiseksi ole, mutta instagram jasminek_ ja LinkedIn Jasmine Kauppila kautta voi minua jatkossa seurata!

elliot-erick12

Valokuvaaja(t): Elliot & Erick

Stylisti: Brandon Fogel

Malli: Pia Wille

Lähde FashionGoneRogue

 

Blogin pitäminen on ollut mukava projekti opintojen ohella, ja mieleen on jäänyt erityisesti se että on saanut auttaa alasta kiinnostuneita ja kertoa vestonomi-koulutusohjelmasta syvemmin. Blogia tulee toivottavasti jatkamaan toinen opiskelija koulutusohjelmastamme! Toivotan teille vielä mahtavaa kesää ja tsemppiä nykyisiin tai tuleviin opintoihinne! :)

Jasmine

Kiirettä Muodin Metropoliassa

Huh, kiirettä pitää Muodin Metropoliassa, kun me viimeisen vuoden opiskelijat huhkimme viimeiset työmme ja opinnäytetyöt kasaan! Kaiken kiireen keskellä tartuin kuitenkin huikeaan mahdollisuuteen ja pääsin mukaan Helsingin Sanomien juttuun. Kyseessä oli raati, johon haluttiin vaatetusalan opiskelija mukaan arvioimaan erilaisia tuotteita. Eri seurat ja harrastelijat ovat suunnitelleet tuotteita kuvastamaan kaupunginosia, jossa mukana olivat muun muassa Kallio, Itä-Pasila ja Roihuvuori (lehtikuvissa kaikki tuotteet). Juttu julkaistiin viime lauantaina Helsingin Sanomien Mesta-liitteessä.

Tämä on vain yksi esimerkki siitä millaisia projekteja vestonomit tekevät opintojensa aikana. Projekteja voi myös hankkia ja suunnitella itse, mutta niitä saa myös koulutusohjelman kautta. Projektit ovat työelämälähtöisiä ja niistä oppii aina todella paljon! Olen aikaisemmin tehnyt kulttuuri- ja markkinointiprojekteja niin vaatetusalan yrityksille kuin esimerkiksi Espoon Sairaalalle. :) Muut opiskelijat ovat muun muassa suunnitelleet vaatemallistoja eri brändeille, jotka menevät ihan tuotantoon ja myyntiin asti!

HS

hs2

Olen myös saanut opinnäytetyöni valmiiksi kansia myöten! Viimeinen puristus on esitellä työ huomenna muille opiskelijoille ja opettajille seminaarissa. Kirjoitan vielä tarkemmin opinnäytetyöstäni ja siihen liittyvästä yrityksestä ennen kuin jään (valmistuttuani) pois bloggaajan pestistä. Mikäli teillä on mielessä kysymyksiä ihan mistä vaan aiheesta, niin laittakaa kommenttia, vielä ehdin vastailla :)

oppari

Jasmine

Lukijakilpailun voittajat

Nyt olen arponut yhteishakukilpailun voittajat, kiitos vastauksistanne! :)

mugler3

Onneksi olkoon Ninni Mugler-laukun voittamisesta!

AF

Onneksi olkoon Aili lompakon voittamisesta!

Olen teihin yhteydessä :)

Jasmine

Michelle Harper in ELLE Mexico’s Green Issue by Takahiro Ogawa

ELLE cover

ELLE ELLE ELLE ELLE ELLE

Ylläolevissa kuvissa Michelle Harper esittelee tyylikästä ekomuotia Meksikon ELLE-lehden teemanumerossa ”Green Issue”. Kuvat tuovat ihanaa kevätfiilistä, mutta ikkunasta ulos katsominen lumisateeseen ei suorastaan inspiroi pukeutumaan fiiliksen mukaan. Vaatekaupoissakin on vaikka miten ihania värejä valkoisesta limeen ja vihreään. Kesäisen valmistujaismekon etsiminen tuntuu kaukaiselta ajatukselta kun lunta tulee taivaan täydeltä… Kuinka te piristätte itseänne näin takatalven keskellä? :)

ELLE Mexico

Stylisti Angela Esteban Librero

Muotikuvaaja Takahiro Ogawa

Hiukset Chinatsu Nobe, Makeup by Tadayoshi Honda

Set design Shari Anlauf / Atelier Management

Kaikki kuvat: Fashion Gone Rogue

 

P.S Kiitos vastauksistanne edellisen postauksen lukijakilpailuun, arvon voittajat heti huomenna ja ilmoitan voittajille s-postilla :)

 

Jasmine

 

Lukijakilpailu yhteishaun kunniaksi!

Yhteishaku on jo kovassa käynnissä, ja toivottavasti olettekin ahkerasti hakeneet! Tänään tehdään Muodin Metropoliassa jotain täysin uutta, nimittäin yhteistyötä verkkokauppa Zalandon kanssa. Verkkokauppa on itselleni entuudestaan tuttu, sillä se jälleenmyy työpaikkani tuotteita, joita on muuten Suomessa saatavilla aika rajoitetusti.

Zalando SS13

Zalandon valikoima naisten muodissa on todella monipuolinen, ja sieltä löytyy lempimerkkieni lisäksi uusia mielenkiintoisia brändejä niin vaatteissa kuin kengissä. Zalando on  siis vuonna 2008 pystyyn laitettu saksalainen verkkokauppayritys, joka on pikkuhiljaa laajentanut toimintaansa Euroopassa.

Zalando SS13

Päätimme siis täällä Muodin Metropoliassa laittaa pystyyn ensimmäisen lukijakilpailun yhteishaun kunniaksi! Palkinnot sponsoroi Zalando ja valitsin ne heidän verkkokaupan valikoimasta. Tuotteet toimitettiin lähimpään MyPack-pisteeseen (Siwa).

Zalando SS13

Ja sitten itse asiaan, eli osallistu lukijakilpailuun kommentoimalla tähän postaukseen

haluaisitko sinä työskennellä muodin parissa ja miksi? :)

(Otan yhteyttä voittajaan sähköpostilla, eikä vastauksen yhteydessä jätettyä sähköpostia näe muut kuin minä)

Palkintona on Muglerin nahkainen pikkulaukku olkahihnalla, jolle löytyy taatusti käyttöä aamusta iltaan!

Muglermugler2

mugler4

mugler6

mugler5

Kilpailuaikaa on yhteishaun loppuun eli 3.4.2013 saakka!

Kaikkien vastanneiden kesken arvon myös Anna Fieldin tekonahkaisen lompakon, joka varmasti piristää asua kuin asua ennen kuin kevät kunnolla pääsee käyntiin.

AFAF2AF4

Ja eikun kommentoimaan! :)

 

Kampanjakuvat Zalando Collection kevät-kesä 201

 

Kevätterveisin,

Jasmine

Yhteishaku vaatetusalan vestonomiksi 4.3 – 3.4

Maanantaina yhteishaku käynnistyy taas, ja monet innokkaat nuoret ja aikuiset lähtevät tavoittelemaan unelma opiskelupaikkaansa. Kilpailu on kovaa, sillä vain murto-osa hakijoista saa paikan. Esimerkiksi vestonomi-koulutusohjelmassa aloituspaikkoja on vain 15, ja valitettavasti Metropolia on tällä hetkellä ainoa vestonomi-koulutuksen järjestäjä.

Toivotan siis kaikille tsemppiä hakuun, huolellisuutta ennakkotehtäviin ja onnea paikan saamiseen!

Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, vestonomien opetussuunnitelma uudistui syksyllä 2012, koulutusohjelman yhdistyessä vaatesuunnittelun kanssa. Hakijoilta vaaditaan:

-Loogista päättelytaitoa ja ongelmanratkaisukykyä
-Kolmiulotteisuuden tajua: (muoto- ja kaavahahmotus)
-Visuaalista lahjakkuutta: (sommittelu, värit, piirustustaito)
-Viestintä- ja vuorovaikutuskykyä sekä tiimityöskentelytaitoa
-Ammatillista motivaatiota ja kypsyyttä: (koulutus on laaja-alainen ja painavasisältöinen)
-Vastuullisuutta ja pitkäjänteisyyttä työskennellä tavoitteellisesti
-Kiinnostus vaatetusbisnekseen
-Tahto kehittää kielitaitoaan

Vaikka lista saattaa kuulostaa vaativalta, ja hakeminen jännittää, niin suosittelen silti kaikkia teitä hakemaan rohkeasti! Vaatetusala on monipuolinen ja kiinnostava työympäristö, jossa saa toteuttaa itseään. Alalle tarvitaan vahvoja osaajia, joilla on rohkeitä näkemyksiä :)

Olen aina pitänyt koulusta tärkeänä osana elämää, ja Suomessa se onkin. Kansainvälisellä vaatealalla koulutus ei ole kuitenkaan itsestään selvää – monet ovat oppineet työnsä tekemällä ja kokemuksen kautta. Uskon hyvin vahvasti nimenomaan vestonomi–koulutuksen auttaneen nopeaan urakehitykseeni. Toki olen tehnyt kovasti töitä päästäkseni näin pitkälle, mutta koulutukseen perustuva osaaminen on kaiken pohja. Alan termit ja toimintatavat ovat tulleet tutuksi jo koulun penkillä, ja kielitaidosta on kehittynyt parempi kuin olisi osannut edes kuvitella. Kaikki opitut taidot ovat päässet vihdoin käyttöön työelämässä!

Näin haet:

1. Tarkasta hakukelpoisuutesi (pdf), perehdy huolellisesti valintaperusteisiin (pdf) ja pohjakoulutuksiin (pdf), joilla voi hakea.

2. Täytä ammattikorkeakoulujen nuorten koulutuksen yhteishakulomake sähköisessä palvelussa osoitteessa www.amkhaku.fi. Ota lopuksi tuloste hakulomakkeesta. Hakuaika päättyy ja nettihaku sulkeutuu 3.4.2013 klo 16.15.

3. Tee ennakkotehtävät

4. Täytä ja lähetä sähköinen perustietolomake (julkaistaan haun alkaessa 4.3.2013). Ota lopuksi tuloste perustietolomakkeesta.

5. Toimita viimeistään 3.4.2013 klo 16.15 mennessä Metropolian hakutoimistoon:

  • ennakkotehtävät
  • yhteishakulomakkeen tuloste tai kopio
  • perustietolomakkeen tuloste

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Hakutoimisto
Käyntiosoite: Bulevardi 29, Helsinki
Postiosoite: PL 4011, 00079 Metropolia

Viimeisen päivän postileima ei riitä, asiakirjojen on oltava edellä mainittuna aikana perillä. Hakuajan viimeisinä päivinä ne kannattaa tuoda henkilökohtaisesti hakutoimistoon.

Vaatetusalan valintakokeet järjestetään 4-5.6.2013.

Ennakkotehtävästä hyväksytyn arvioinnin saaneet kutsutaan valintakokeeseen noin kaksi viikkoa ennen koetta. Valintakoekutsussa kerrotaan, mitä tarvikkeita tarvitsee ottaa mukaan. Valintakoe sisältää tehtäviä ja haastattelun. Koulutukseen valituksi tuleminen edellyttää kaikkien valintakoetehtävien tekemistä.

Valintakoepäiviä ei voi vaihtaa. Valintakokeisiin tulee varata aikaa klo 8.00-17.00 molempina valintakoepäivinä. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Valintakoepaikka on Tikkurila, Lummetie 2, Vantaa

Hakuohjeet vaatetusalan koulutusohjelmaan nappasin Metropolian sivuilta täältä.

Kysymyksiä saa jättää kommenttiboksiin tai meilata, vastaan ja autan mielelläni mieltänne askarruttavissa asioissa! :)

Jasmine

Konseptisuunnittelu

Konsepti

Tämän vuoden mielenkiintoisin kurssi on ehdottomasti konseptisuunnittelu, jossa suunnittelemme tällä kertaa kuvitteellisen verkkokauppakonseptin Stockmannille. Kurssin tehtävä muuttuu joka vuosi, kun se tehdään eri yrityksille. Konseptisuunnittelun perusta on kokonaisuuden luominen, aina tuotteista ostoympäristöön. Tehtävään kuuluu tällä kertaa esimerkiksi verkkosivujen suunnittelu.

Kuten aikaisemmin mainitsin, olen piirtänyt tuotteet Adobe Illustratorilla ja tehnyt verkkosivut powerpointilla. Koulutusohjelmassamme käytetään suunnitteluohjelmana pääasiassa Kaledoa, mutta itse olen tottunut käyttämään Adobea sen paremman saatavuuden vuoksi. Powerpointilla on todellä kätevä ideoida verkkosivuja animaatiotyökalujen ja valmiiden väripalettien ansiosta. Erilaisia muotoja on helppo testata ja muokata.

Suunnittelu lähti käyntiin Syys-talvi 13-14 trendiennusteiden läpikäymisellä, sillä mallisto suunnitellaan siihen sesonkiin. Värit, mallit, ideat, kuvat, tuotteet ja trendit auttavat hyvin kehittelemään erilaisia ideoita. Loppujen lopuksi löysin yhden kuvan joka oli pohja koko konseptille! Suunnittelemme mallistoon noin 15 avaintuotetta, jotka kuvastavat malliston ilmettä. Suunnittelin mallistoon muun muassa maxihameen, nahkatakin ja kirjaillun collegepaidan, untuva-, villakangastakin, nahkahousut ja – hameen. Mallistoon kuuluu myös asusteet, joita minulla on kengät ja vyöt.

Verkkokauppakonseptini idea on yhteisöllisyys, joka on iso trendi vielä tulevina vuosina. Yksi ominaisuus on omien kollaasien tekeminen myytävistä tuotteista, joita voi jakaa esim. blogissa (itse pitäisin tälläisestä ominaisuudesta!)

Miltäs kuulostaa? Kiinnostaako konseptisuunnittelu? :)

Jasmine

P.S Haku vestonomi-koulutusohjelmaan alkaa 4.3 – infoa tulossa pian!!

Zen Sevastyanova for Harper’s Bazaar UK March 2013 by Catherine Servel

Zen Sevastyanova for Harper’s Bazaar UK March 2013 by Catherine Servel

Zen Sevastyanova for Harper’s Bazaar UK March 2013 by Catherine Servel

Zen Sevastyanova for Harper’s Bazaar UK March 2013 by Catherine Servel

Zen Sevastyanova for Harper’s Bazaar UK March 2013 by Catherine Servel

Zen Sevastyanova for Harper’s Bazaar UK March 2013 by Catherine Servel

Zen Sevastyanova for Harper’s Bazaar UK March 2013 by Catherine Servel

Kevään suurin trendi näkyy joka puolella! Mustavalkoiset vaatekappaleet ovat vallanneet jo keskustan liikkeiden rekit, Stockmannia myöten. Vaatekaappini koostuu hyvin tummasta värityksestä, joten tämä väryhdistelmä sopii sinne todella hyvin. Trendi on raikas, klassinen ja sopii kaikille, jos vain pitää kovasta mustavalkoisesta yhdistelystä. Stockmannilta löytyy mustavalkoisena ainakin todella juhlavia mekkoja, sporttisia toppeja, suoria housuja, takkeja, jakkuja, neuleita sekä asusteita. Parasta näiden kanssa olisi yhdistää joku todella kirkas koru, asuste tai kynsilakka!

Ylläolevista kuvista huokuu ihana mod-henkisyys & 60-luku (trendiä näkee muissakin tyyleissä ja perusvaatteissa). Kuvauksissa käytettyjä tuotteita ovat mm. Christopher Kane, Marc Jacobs, Louis Vuitton & Chanel. Stylisti on Leith Clark.

Jasmine

 

 

Muodin Metropoliassa meneillään

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, on viimeinen kevääni AMK:ssa meneillään. Viimeiset kurssini ennen valmistumista ovat

Vaatetusalan ostotoiminta, joka on osa valinnaisia erikoistumisopintojani. Kurssilla perehdytään vaatetusalan sisäänostotoimintaan tehtävien ja teorian muodossa. Käytännössä sisäänostajat päättävät mitä puemme päällemme! Käymme läpi myls Suomen vaatetusalaa yleisesti ja erilaisia alaan liittyviä käsitteitä. Kurssista on tentti. Ehdottomasti tärkeä kurssi mikäli haluaa toimia suunnittelun parissa ja/tai kaupallisella puolella.

Konsepti- ja mallistosuunnitelu on myös osa erikoistumisopintojani. Kurssilla jokainen opiskelija luo konseptin johon suunnitellaan mallisto. Tällä kertää meillä on yhteistyöyrityksenä suomalainen tavaratalo, jolle luodaan laajalle naisryhmälle suunnattu verkkokauppakonsepti. Konseptin sisältöön kuuluu liikeidea, visuaalinen toteutus sekä konseptiin sopivan malliston suunnittelu materiaaleineen ja värityksineen. Olen suunnitellut verkkosivut powerpointilla ja tuotteet Adobe Illustratorilla.

Ammatillinen portfolio on erikoistumisopintokurssi, jossa opiskelija luo portfolion omista töistään. Portfolioon voi kerätä suunnittelutöitä, valokuvia, tekstiä ja kaikkea mahdollista mitä on tullut tehtyä vuosien varrella. Portfolio sisältää CV:n. Visuaalinen toteutus on yhtä tärkeä kuin sisältö, ja se voi olla todella persoonallinen!

Opinnäytetyöni on todella hyvässä vauhdissa, ja teen sen suomalaiselle suunnittelijalle Camilla Mikamalle. Näin jälkeenpäin ajatellen, ja vinkkinä opiskelijoille, opinnäytetyö kannattaa aloittaa niin aikaisin kuin mahdollista! Aihetta kannattaa pyöritellä opintojen alusta asti mukana, ja kaikki kontaktit työelämään kannattaa hyödyntää. Opinnäytetyössä on kyse oman erikoisosaamisen hyödyntämisestä ja esittämisestä, ja aihe kannattaakin valita omalta vahvuusalueelta.

Pukeutumisen historia ja naisten kaavoitus -kurssit ovat kaksi perusopintokurssia, jotka on vielä pakollisia suorittaa. Nimet kuvaavat hyvin kurssien sisältöä, joten niitä tuskin tarvitsee avata :)

Mikäli ylläolevat kurssit herättivät mielenkiinnon, kannattaa vestonomi-koulutusohjelmaan hakea seuraavassa yhteyshaussa 4.3.2013 :) Suosittelen rohkeasti hakemaan. Kysymyksiä opinnoista voi & saa jättää kommenttiboksiin!

Jasmine